Werkaanbiedingen

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt een wetenschappelijk medewerker voor zijn groeiende dienst Zonnefysica en Ruimteweer.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt een wetenschappelijk medewerker om wetenschappelijke gegevens van ruimtemissies naar aardse planeten en manen van het zonnestelsel te bestuderen en te interpreteren in termen van hun inwendige structuur. De wetenschapper zal theoretische studies en simulaties uitvoeren, methoden voor data-analyse ontwikkelen, fysische processen in verband waarnemingen bestuderen en strategieën ontwikkelen voor de wetenschappelijke exploitatie van de gegevens. Het uiteindelijke doel is om informatie over de inwendige geofysica van aartse planeten en manen van het zonnestelsel te verkrijgen.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt een wetenschappelijk medewerker om de rotatie van de aarde aan de hand van gegevens van VLBI (Very Long Baseline Interferometry) te bestuderen en te interpreteren in termen van het inwendige van de aarde. De wetenschapper zal theoretische studies uitvoeren, data analiseren, methoden voor data-analyse ontwikkelen, fysische processen in verband met de waarnemingen bestuderen en strategieën ontwikkelen voor de wetenschappelijke exploitatie van de gegevens. Het uiteindelijke doel is om informatie over de inwendige geofysica van de aarde te verkrijgen. De wetenschapper zal bovendien beschikken over enige kennis van de ruimtevaartsector voor deelname aan een toekomstige missie met betrekking tot de realisatie van referentie-systemen.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) wetenschappelijk wetenschappelijke ruimtemissies naar de aardse planeten en manen van het zonnestelsel te bestuderen en te interpreteren in termen van hun inwendige structuur. De wetenschapper zal theoretische studies en simulaties uitvoeren, methoden voor data-analyse ontwikkelen, fysische processen in verband met de waarnemingen bestuderen en een strategie ontwikkelen voor de wetenschappelijke exploitatie van de gegevens. Het uiteindelijke doel is om informatie over de inwendige geofysica van Mars te verkrijgen.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt een wetenschappelijk medewerker om wetenschappelijke radiogegevens van ruimtemissies naar Mars te bestuderen en te interpreteren in termen van de inwendige structuur van Mars. De wetenschapper zal theoretische studies en simulaties uitvoeren, methoden voor data-analyse ontwikkelen, fysische processen in verband waarnemingen bestuderen en een strategie ontwikkelen voor de wetenschappelijke exploitatie van de gegevens. Het uiteindelijke doel is om informatie over de inwendige geofysica van Mars te verkrijgen. Daarnaast zal de wetenschapper optreden als Project Manager van het experiment LaRa (Lander Radioscience) van de ExoMars 2020 ruimtemissie.

Lees meer...

Jobstudenten tijdens de zomervakantie

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 1 juni tot en met 15 augustus 2017 voor bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het digitaal fotograferen van groot formaat fotografische platen en hun enveloppen.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 1 juni tot en met 15 augustus 2017 voor bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het invoeren en verifiëren van meta data

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 3 juni tot en met 15 augustus 2017 voor bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het herinrichten en inventariseren glasplaten archief.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 1 juni tot en met 15 augustus 2017 bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het herverpakken van glasplaten.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent voor de maand juli OF september 2017 bij het departement “Referentiesystemen en Planetologie”. De jobstudent zal instaan voor het ordenen de verschillende databanken van het departement.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent voor de maand juli bij het departement “Referentiesystemen en Planetologie”. De jobstudent zal instaan voor de voorbehandeling van ruimtevaartuig gegevens.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent voor de maand augustus EN 1 jobstudent voor de maand september voor het departement ‘Zonnefysica en Ruimteweer’ van de Koninklijke Sterrenwacht van België voor het ingeven van historische zonnegegevens in een databank.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudenten voor de maand juli en 1 jobstudenten voor de maand augustus 2017 bij het Planetarium te Laken.

Lees meer...