Werkaanbiedingen

Deze positie kadert binnen het STARLAB BRAINbe netwerk gefinancierd door BELSPO. Dit is een samenwerking tussen de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB - M. Groenewegen), en de sterrenkundige departementen van de ULB (Prof. A. Jorissen, de leider van STARLAB), en de KULeuven (Prof. C. Waelkens).

Eén van de drie werkpaketten binnen STARLAB betreft de studie van het massaverlies rond AGB sterren, en is een samenwerking tussen de KSB en de KU Leuven (Prof. L. Decin). Het wetenschappelijk onderzoek zal bestaan uit de analyse van Herschel en ALMA data, met als doel om het massa verlies proces rond AGB sterren beter te begrijpen.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) werft een zonnefysicus aan met ervaring in ruimteweer om deel te nemen aan de activiteiten van de dienst zonnefysica (SIDC). De kandidaat zal de wetenschappelijke exploitatie van de PROBA2-missie beheren en promoten, en ook zelfstanding onderzoek uitvoeren.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt een wetenschappelijk medewerker voor de dienst zonnefysica en ruimteweer (SIDC). We zoeken een ervaren wetenschapper met kennis van zonnefysica en ruimteweer.

Lees meer...

Jobstudenten tijdens de zomervakantie

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 1 juni tot en met 31 augustus 2017 voor bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het digitaal fotograferen van groot formaat fotografische platen en hun enveloppen.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 1 juni tot en met 31 augustus 2017 voor bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het invoeren en verifiëren van meta data

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 3 juni tot en met 31 augustus 2017 voor bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het herinrichten en inventariseren glasplaten archief.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent vanaf 1 juni tot en met 31 augustus 2017 bij zijn digitalisatie centrum voor het fotografisch glasplatenarchief.

De jobstudent zal instaan voor het herverpakken van glasplaten.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent voor de maand juli OF september 2017 bij het departement “Referentiesystemen en Planetologie”. De jobstudent zal instaan voor het ordenen de verschillende databanken van het departement.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent voor de maand juli bij het departement “Referentiesystemen en Planetologie”. De jobstudent zal instaan voor de voorbehandeling van ruimtevaartuig gegevens.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudent voor de maand augustus EN 1 jobstudent voor de maand september voor het departement ‘Zonnefysica en Ruimteweer’ van de Koninklijke Sterrenwacht van België voor het ingeven van historische zonnegegevens in een databank.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt 1 jobstudenten voor de maand juli en 1 jobstudenten voor de maand augustus 2017 bij het Planetarium te Laken.

Lees meer...