Dertiende “Europese Week van het Ruimteweer” (ESWW13)

Dertiende “Europese Week van het Ruimteweer” (ESWW13)


14-18 november 2016, Oostende (Kursaal), België

eswwDe “Europese Week van het Ruimteweer” (ESWW: European Space Weather Week) is de internationale conferentie bij uitstek inzake ruimteweer. De organisatie is reeds voor de elfde keer in handen van het Solar-Terrestrial Centre of Excellence (STCE). Eens te meer zullen meer dan 400 wetenschappers, ingenieurs, satelliet operatoren, technici uit de elektriciteitssector en communicatie specialisten van over de hele wereld naar Oostende komen om er de laatste ontwikkelingen te bespreken in het domein van de zonneactiviteit en hoe deze de omgeving van de Aarde en onze technologieën beïnvloedt.

Recente richtlijnen vanuit de USA en de EU benadrukken het belang dat het ruimteweer kan hebben op ruimteactiviteiten en de daaraan verbonden infrastructuur. De ESWW biedt een uitgelezen mogelijkheid om kennis en ideeën uit te wisselen zodat de ruimteweerdiensten verbeterd kunnen worden en we ons beter kunnen voorbereiden op de gevolgen van een extreme zonnestorm. Dagelijkse ruimteweerbulletins zullen live gepresenteerd worden door meerdere voorspellingscentra: een Belgisch, een Spaans, twee Britse en een Amerikaans.

Sinds 2013 worden drie prestigieuze ruimteweermedailles uitgereikt tijdens de jaarlijkse ESWW. De eerste medaille beloont een jonge onderzoeker of onderzoekster voor belangrijke bijdragen in het domein van ruimteweeronderzoek en/of diensten, een andere is voor het behalen van opmerkelijke wetenschappelijke of technologische resultaten, en een derde wordt uitgereikt voor bijzondere inspanningen in de structurering van de ruimteweergemeenschap op een internationaal niveau. De 4de ceremonie voor de uitreiking van de ESWW medailles zal plaatsvinden op maandag 14 november om 18:45.

De pers is hierop van harte welkom, gelieve even langs de registratie te passeren.

Website: http://www.stce.be/esww13/
Contact:
Ronald Van der Linden (0496 77 45 04 ; Ronald.VanderLinden@oma.be)
Jan Janssens (0474 98 97 63 ; jan.janssens@oma.be)

STCE – http://www.stce.be/