Werkaanbiedingen

De Operationele Directie “Referentiesystemen en Planetologie” van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB), en meer specifiek de sectie “Tijd & Ionosfeer”, zoekt een wetenschappelijk medewerker, om technische vaardigheden van de GNSS tijd overdracht te ontwikkelen. Dat betekent vergelijking van atoomklokken aan de hand van de analyse van code- en fasegegevens die worden gemeten op de signalen die worden uitgezonden door de Global Navigation Satellite Systems (GNSS), die GPS, Galileo, BeiDou en GLONASS zijn. De kandidaat zal de Atomium software gebruiken en ervoor zorgen dat deze evolueert om de nauwkeurigheid van de klokvergelijkingen te verbeteren. Dit software was bij het KSB ontwikkeld, en maakt gebruik van de Precise Point Positioning techniek.

Lees meer...

Een contractuele wetenschappelijke positie is beschikbaar bij de Koninklijke Sterrenwacht van België voor een persoon om te werken aan waarnemingen van het oppervlak van hemellichamen zonder atmosfeer, met specifiek aandacht voor de Marsmanen Phobos en Deimos. De lopende waarnemingen van de NOMAD spectrometer van de ESA TGO (Trace Gas orbiter) missie en de toekomstige waanemingen van ESA Hera missie met haar optische instrumenten (waaronder de thermisch-infraroodcamera) tijdens de geplande Mars-flyby zullen worden bestudeerd.

Lees meer...

Als onthaalmedewerker sta je samen met een collega (technisch operator voor de voorstellingen in de koepelzaal) zelfstandig in voor de planetarium permanentie. Je verzorgt het onthaal volgens een flexibel uurrooster zowel op weekdagen als tijdens weekends en feestdagen. Bijv: 2WE’s/maand + alle maandagen en vrijdagen + alle officiële feestdagen.

De Operationele Directie (OD) "Seismologie-Gravimetrie" van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) is op zoek naar een ervaren seismoloog om haar team te versterken op het gebied van intraplaat- en geïnduceerde seismiciteit, en om haar taken en opdrachten mee te helpen realiseren. De onderzoeksthema's van de OD bestaan uit het bewaren, bestuderen en ontwikkelen van kennis in seismologie, gericht op de studie van aardbevingen in België en in de wereld. De OD is ook verantwoordelijk voor gravimetrie, dat zich richt op temporele variaties in de zwaartekracht.

Lees meer...