Werkaanbiedingen

Als onthaalmedewerker sta je samen met een collega (technisch operator voor de voorstellingen in de koepelzaal) zelfstandig in voor de planetarium permanentie. Je verzorgt het onthaal volgens een flexibel uurrooster zowel op weekdagen als tijdens weekends en feestdagen. Bijv: 2WE’s/maand + alle maandagen en vrijdagen + alle officiële feestdagen.

De Zon is de enige ster met een verregaande invloed op het leven op Aarde. Het ruimteweer, de variabele fysische toestand van de ruimte, wordt er dan ook in grote mate door beïnvloed. Op middellange termijn bepaalt de 11-jarige zonnevlekcyclus, met het zogenaamde zonneminimum en zonnemaximum, als het ware de seizoenen van het ruimteweer. De veranderingen in het ruimteweer hebben een toenemende invloed op onze maatschappij, die steeds meer afhankelijk is van technologie in de ruimte, bijvoorbeeld voor communicatie of voor GNSS-plaatsbepaling.

Lees meer...

De Operationele Directie (OD) "Seismologie-Gravimetrie" van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) is op zoek naar een ervaren seismoloog om haar team te versterken op het gebied van intraplaat- en geïnduceerde seismiciteit, en om haar taken en opdrachten mee te helpen realiseren. De onderzoeksthema's van de OD bestaan uit het bewaren, bestuderen en ontwikkelen van kennis in seismologie, gericht op de studie van aardbevingen in België en in de wereld. De OD is ook verantwoordelijk voor gravimetrie, dat zich richt op temporele variaties in de zwaartekracht.

Lees meer...