Werkaanbiedingen

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) is op zoek naar een wetenschapper (met een Master of PhD) om het DELPHFI-team te versterken. Het DELPHFI-project heeft als doel ons begrip en voorspellingsvermogen van zonnevlammen te vergroten door gebruik te maken van Deep Learning-technieken.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) is een belangrijke leverancier van GNSS-diensten aan zowel het European Plate Observing System (EPOS) als EUREF (IAG Reference Frame sub-commission for Europe). De aan te werven onderzoeker zal deel uitmaken van een internationaal team van wetenschappers die werken in een dynamische en operationele omgeving, en interageren met GNSS-teams over de hele wereld. We zijn op zoek naar een gepassioneerd wetenschapper die zowel autonoom als in teamverband kan werken.

Lees meer...

In het kader van het BRAIN-be 2.0 project BELSHAKE, gefinancierd door het Federaal Wetenschapsbeleid, is de Operationele Directie Seismologie & Gravimetrie van de Koninklijke Sterrenwacht van België op zoek naar een doctoraatstudent om een database van grondbewegingen door aardbevingen in België te compileren en om met deze data bestaande grondbewegingsmodellen te evalueren of een nieuw grondbewegingsmodel te ontwikkelen voor toepassing in België.

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) is op zoek naar wetenschappers in het kader van onderzoeksprojecten toegespitst op de validatie van heliosferische simulaties (EUHFORIA) met gegevens van recent gelanceerde ruimtemissies.

Lees meer...

Doel van dit project is onze kennis van de vorming en evolutie van Mercurius te verbeteren aan de hand van rotatiegegevens. Twee onderzoekslijnen worden hierbij ontwikkeld die steunen op de expertise van de onderzoeksgroep in de planetologie aan de Koninklijke Sterrenwacht van België. We zullen stromingen in de kern van Mercurius in rekening brengen in theorieën over rotatieveranderingen van Mercurius en we zullen een nieuwe modellering ontwikkelen voor de thermische evolutie van de kern. Beide elementen zullen de interpretatie van huidige en toekomstige geodetische gegevens in termen van het binnenste van Mercurius verbeteren. Planetaire geodesie - de studie van de rotatie, het gravitatieveld en de vorm van een planeet – is momenteel de belangrijkste bron van informatie over het diepe inwendige van Mercurius.

De kandidaat zal werken aan de verdere ontwikkeling van één of beide onderzoekslijnen in samenwerking met meerdere planetaire wetenschappers van de KSB. De kandidaat zal eveneens bijdragen aan het schrijven van wetenschappelijke publicaties en rapporten.

Lees meer...

De Operationele Directie "Seismologie-Gravimetrie" van de Koninklijke Sterrenwacht van België is op zoek naar een ervaren seismoloog om zijn team rond geïnduceerde seismiciteit te versterken en zo bij te dragen tot de uitvoering van zijn taken en missies.

Lees meer...