Werkaanbiedingen

Deze vacature is geopend in de dienst Seismologie/Gravimetrie (http://www.seismologie.be) van de Koninklijke Sterrenwacht van Belgie. De activiteiten van de dienst omvatten instrumentale ontwikkelingen, metingen van grondbewegingen met behulp van seismometers en accelerometers, real-time monitoring van en waarschuwing voor seismische activiteit in Belgie en aangrenzende gebieden. Ze omvatten ook de meting van absolute zwaartekrachtvariaties. Naast deze toezichthoudende taken bestuderen wetenschappers op de afdeling verschillende aspecten van intraplaat-aardbevingen, grondbewegingen en temporele variaties in de fysische eigenschappen van de bovenkorst. Deze activiteiten worden gefinancierd door het interne budget van de Koninklijke Sterrenwacht van Belgie.

Lees meer...

De te begeven functie betreft een multifunctionele administratieve ondersteuning die zich gedeeltelijk situeert binnen de centrale ondersteunende diensten van de KSB, en gedeeltelijk binnen de Operationele Directie 'Zonnefysica en Ruimteweer'. Onder de supervisie van de verantwoordelijke van de HR dienst van de Koninklijke Sterrenwacht van België, de ondersteuning verzekeren tussen de 3 instellingen op het plateau van Ukkel, ter info, Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB), Koninklijke Meteorologisch Instituut (KMI) en Koninklijke Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA), is de KSB op zoek naar een administratief medewerker om de interne en externe klanten correct en persoonlijk te onthalen, te luisteren naar bezoekers en aanvragen van klanten behandelen met een kwaliteitsvolle dienstverlening, de telefonische oproepen te ontvangen en door te sturen, de bezoekers te verwelkomen en te begeleiden. Je komt in een team terecht van 2 personen, maar waar elk personeelslid een deel van de dag werkt.

Lees meer...

Dankzij financiering van de Programmatorische Overheidsdienst Wetenschapsbeleid (BELSPO) is er een postdoctorale positie vacant in het kader van het project CHICXULUB (Chicxulub 2016 IODP-ICDP deep drilling: From cratering to mass extinction) van de 'Belgian Research Action through Interdisciplinary Networks' (BRAIN-be). Dit project beoogt een beter holistisch inzicht in de gebeurtenissen rond de Krijt- Paleogeengrens, 66 miljoen jaar geleden. De wetenschapper zal aan de hand van een atmosfeermodel de transfer van impactenergie naar de aarde modelleren. Doel is de vorming van grote kraters op aardse planeten en het effect ervan op de omgeving beter te begrijpen. Ook effecten van meteorietinslagen op Mars zullen worden onderzocht. De wetenschapper zal bijdragen aan peer-reviewed publicaties en wetenschappelijke rapporten.

Lees meer...