Werkaanbiedingen

We zijn op zoek naar een onderzoeker die verbonden zal zijn aan het principal investigator-team van de ASPIICS-coronagraaf aan boord van de PROBA-3 missie, met lancering voorzien midden 2023. De geselecteerde kandidaat zal deelnemen aan de taken van het wetenschappelijke ASPIICS-team. Deze omvatten momenteel: de ontwikkeling van de software-infrastructuur van het PROBA-3 Science Operations Center, de voorbereiding van de ijking van de gegevens, ontwerp van de in-flight ijking van het instrument, en het ontwerp van de wetenschappelijke bediening. In voorbereiding van de wetenschappelijke exploitatie van ASPIICS-gegevens, zal de geselecteerde kandidaat persoonlijk zonnefysica-onderzoek verrichten, en de resultaten publiceren in tijdschriften met vakjury .

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt een wetenschapper voor zijn activiteiten in het kader van het STCE (Solar Terrestrial Center of Excellence)

Lees meer...

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) zoekt een wetenschapper voor zijn activiteiten in het kader van het PRODEX project GRASS (GRAvimeter for exploration of Small Solar system bodies)

Lees meer...

De operationele directie “Zonnefysica en Ruimteweer” van de Koninklijke Sterrenwacht van België, in Brussel, zoekt een medewerker om de radio-instrumentatie in het radio-astronomische station van Humain verder te ontwikkelen en te exploiteren. De Sterrenwacht beheert momenteel verschillende spectrografen en patrouillesystemen voor fluxmetingen die op dagelijkse basis het niveau van de zonne-activiteit over een breed frequentiebereik in het oog houden. Deze gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijke en operationele activiteiten die verband houden met het continu opvolgen van de toestand van het ruimteweer.

Lees meer...

Seismoloog met ervaring in door de mens geïnduceerde seismiciteit voor een positie van vijf jaar bij de Koninklijke Sterrenwacht van België.

Lees meer...