Christine Verbeke haalt de finale van de Vlaamse PhD Cup 2023

Christine Verbeke haalt de finale van de Vlaamse PhD Cup 2023


Christine Verbeke, tot voor kort werkzaam in het ruimteweer-voorspellingscentrum van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB), gaat de strijd aan in de finale van de Vlaamse PhD Cup.

In deze wedstrijd moeten nieuwe onderzoekers die recent hun PhD behaalden hun onderzoek voorstellen en een jury overtuigen in minder dan 3 minuten. De finale kan je bekijken via een live stream van VRTmax op 19 Oktober 19 om 19:00 uur. Christine presenteert dan haar werk over het modelleren van zonnestormen, dat geleid heeft tot een meer exacte schatting van hun aankomsttijd en hun hevigheid. Dankzij het werk van Christine zijn we aan de KSB in staat om de nauwkeurigheid van de onze dagelijkse ruimteweerberichten continu te verbeteren.

Bovendien heeft de PhD Cup ook een publieksprijs, waarbij iedereen kan stemmen op een van de 8 finalisten. Voor deze publieksprijs presenteren de gekozen finalisten hun onderzoek in een korte pitch . Christine’s video, getiteld “Gevaar uit de ruimte”, gaat over ruimteweer en de gevaren die komen van de zon. De clip kan je hieronder bekijken:

De winnaar van de publieksprijs krijgt een publicatie in het populairwetenschappelijke tijdschrift EOS Magazine. Stemmen kan tot 19 oktober 2023 om 17:00 uur. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt via de mediakanalen van de PhD Cup.

Breng hier je stem uit: https://phdcup.be/publieksprijs

Veel succes en gefeliciteerd, Christine!