De Sterrenwacht publiceert zijn kalender 2022

De Sterrenwacht publiceert zijn kalender 2022


De Koninklijke Sterrenwacht van België heeft zijn kalender voor het jaar 2022 gepubliceerd. Dit is de tweede editie van zijn jaarlijkse kalender.

Deze grote kalender (32 cm x 32 cm) is geïllustreerd met prachtige foto’s gerelateerd aan de wetenschappelijke activiteiten van de Sterrenwacht. Daarnaast is er ook informatie over astronomische gebeurtenissen die met het blote oog of met een speciale zonsverduisteringsbril kunnen waargenomen worden. Op 25 oktober 2022 zal er een gedeeltelijke zonsverduistering zijn, gedeeltelijk zichtbaar in België.

Bovendien geeft de kalender elke maand de perioden van zichtbaarheid van de vijf planeten die met het blote oog kunnen gezien worden (Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus). Een verklarende woordenlijst aan het eind van de kalender geeft enige uitleg over de verschillende genoemde verschijnselen.

Op deze manier zal het publiek de gelegenheid krijgen om kennis te maken met de wonderen van de astronomische hemel en een overzicht te hebben van de werkzaamheden van ons instituut, zonder dat het daarvoor een telescoop hoeft aan te kopen.

De kalender 2022 van de Sterrenwacht is vanaf vandaag voor 10 euro te koop in de Planetariumwinkel van de Koninklijke Sterrenwacht van België, Bouchoutlaan 10, 1020 Brussel.

U kunt deze kalender op drie manieren verkrijgen:
– Door hem rechtstreeks te kopen in de Planetariumwinkel (Bouchoutlaan 10, 1020 Brussel).
– Door hem te reserveren. Uw gereserveerde exemplaar zal dan beschikbaar zijn in de Planetariumwinkel (betaling ter plaatse).
– Door hem te laten thuisbezorgen (met een leveringskosten van 3 euro per exemplaar).

Bestelling door overschrijving op rekening BE59 6792 0071 5026 (BIC: PCHQBEBB) tegen de prijs van

13 € (10 € + 3 € leveringskosten) per exemplaar voor bestellingen die bij u worden geleverd

Met de mededeling

KALENDER 2022 + AANTAL EXEMPLAREN + LEVERINGSADRES

Stuur dan een bewijs van uw overschrijving aan rob_info@oma.be. Uw bestellingen worden u toegezonden vóór 23 december 2021, of vanaf 3 januari 2022 voor alle latere bestellingen.

Voor meer informatie over de kalender, bestellingen en leveringen kunt u contact opnemen met rob_info@oma.be.

Capture d’écran du 2021-12-02 12-15-44