European Space Weather Week (ESWW)

European Space Weather Week (ESWW)


Hoe groot is de kans op een zonnestorm? – Kan de zon de zonnepanelen van een geostationaire satelliet beschadigen? – Kan de zon een radar black-out veroorzaken en zo de luchtvaart verstoren?


Elk jaar zakken mensen van over de hele wereld af naar België om tijdens de European Space Weather Week (ESWW) de nieuwste inzichten in ruimteweer te bespreken en gepaste antwoorden te zoeken op de uitdagingen en bedreigingen waarmee ruimteweer ons confronteert. Meer dan 400 deelnemers namen deel aan de 11de editie van de ESWW in 2014. Industrie gebaseerd op satellietnavigatie, ingenieurs, ruimteweervoorspellingscentra, ruimtevaartagentschappen, ruimtetoerisme, energiebedrijven, etc. zijn betrokken in ruimteweer. ESWW biedt het platform om ideeën en kennis uit te wisselen.

Betrouwbare ruimteweersdiensten en ruimteweerresistente software en hardware maken deel uit van een veerkrachtige oplossing. Dagelijks zenden voorspellingscentra ruimteweersrapporten uit. Het Belgische, 2 Britse en het Amerikaanse ruimteweercentrum zullen live een dagelijkse update van het ruimteweer geven tijdens de ESWW12.

12th European Space Weather Week, November 23-27, 2015, Oostende, België
http://www.stce.be/esww12/