Tentoonstelling Wetenschap & Cultuur 2022 in het Koninklijk Paleis

Tentoonstelling Wetenschap & Cultuur 2022 in het Koninklijk Paleis


Na twee jaar coronacrisis kan u terug de tentoonstelling Wetenschap & Cultuur bezoeken in het Koninklijke Paleis van 23 juli tot 28 augustus. Dit jaar is de tentoonstelling in een “lichtere versie”, dit met bedoeling om de doorstroom van bezoekers vlotter te laten verlopen.

Deze 15de editie, gepresenteerd door BELSPO, heeft als titel “Belgisch wetenschapsbeleid: De toekomst verzekeren”. Dit thema valoriseert de manier waarop het departement en de 10 Federale Wetenschappelijke Instellingen (FWI’s) zich voorbereiden op de toekomst, door zich te herbevestigen als hoofdrolspelers in het onderzoek en de overeenstemmende applicaties.

Alle partners stellen zich voor aan de hand een kunstwerk, een symbolisch voorwerp, een wetenschappelijk instrument of een maquette. Daarnaast wordt de opdracht van elke instelling afzonderlijk in het licht gesteld aan de hand van een reeks foto’s, met de bedoeling het grote publiek te wijzen op de belangrijke rol van het Belgische wetenschapsbeleid op nationaal en internationaal vlak.

De Koninklijke Sterrenwacht van België heeft voor deze tentoonstelling gekozen voor een maquette van haar GRASS-instrument. Dit instrument zal deel uitmaken van de toekomstige ESA-missie Hera (lancering gepland in 2024). GRASS zal het zwaartekrachtsveld van de asteroïde Dimorphos meten om haar interne structuur beter te begrijpen en een strategie te kunnen bepalen om banen van asteroïden om te buigen.

De tentoonstelling is gratis met verplichte registratie via https://www.koninklijk-paleis-palais-royal.be/nl. Aarzel niet om te komen!

Praktische inlichtingen:
Koninklijk Paleis, Paleizenplein, 1000 Brussel.
Open van zaterdag 23 juli tot zondag 28 augustus 2022, van 10u30 tot 17u (laatste toegang om 15u45)
Gratis toegang – Gesloten op maandag
Maandag 15 augustus (open)/ Dinsdag 16 augustus (gesloten)
Website (binnekort beschikbaar): http://www.royalbelspo.be/

RoyalBelspo2022_collage