Het Planetarium van Brussel neemt deel aan het festival WiseNight in september

Het Planetarium van Brussel neemt deel aan het festival WiseNight in september


Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2021 organiseren het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België en het Museum voor Natuurwetenschappen van België het gratis wetenschapsfestival WiseNight.

Het publiek wordt ondergedompeld in de wonderen van het land-, water- en ruimteonderzoek en ontdekt wat de job van een (vrouwelijke of niet-binaire) wetenschapper inhoudt in het dagelijks leven.

In het Planetarium van Brussel zullen verschillende activiteiten plaatsvinden:

  • Film Proxima;
  • Activiteiten rond het ruimteweer:
    • “Alarm in de ruimteweerkamer”: rondleiding in de ruimteweerkamer, waar het ruimteweerbericht wordt voorbereid;
    • Het Noorderlicht: fysische processen of een legende? Laat je verrassen door dit boeiend verhaal;
  • Een EU4U-stand over onderzoek en innovatie in de Europese Unie met live-sessies geleid door onderzoekers die Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) financiering hebben ontvangen;
  • Een stand van Soapbox Science Brussels;
  • Een tentoonstelling met portretten van wetenschappers in België (te zien tot 9 oktober 2021).

Het festival is gratis, maar registratie is vereist. Voor meer informatie, bezoek de website www.wisenight.eu.

Het WiseNight-festival maakt deel uit van de Europese Nacht van de Onderzoekers, die gelijktijdig in heel Europa plaatsvindt. Dit evenement is een initiatief van BeWiSe (Belgian Women in Science), het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België, het Museum voor Natuurwetenschappen van België, Ekoli, Jeunesses scientifiques de Belgique, GoodPlanet Belgium en BOS+. Dit WiseNight-project van de European Researchers’ Night wordt gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van de Marie Skłodowska-Curie acties. Dit project heeft financiering ontvangen van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie, onder subsidieovereenkomst nr. 101036009.