Véronique Dehant, Doctor Honoris Causa van het “Observatoire de Paris”

Véronique Dehant, Doctor Honoris Causa van het “Observatoire de Paris”


Véronique Dehant, wetenschappelijk onderzoeker bij de Koninklijke Sterrenwacht van België, werd uitgeroepen tot Doctor Honoris Causa van het “Observatoire de Paris” op 13 november 2014.

Véronique Dehant werkt aan de Koninklijke Sterrenwacht van België, waar zij verantwoordelijk is voor de operationele directie “Referentiesystemen en Planetologie”.

Véronique Dehant

credit: Veronique Pipers 1point2

Ze is ook Buitengewoon Hoogleraar aan de Université Catholique de Louvain. Ze was, of is, betrokken als Principal Investigator (PI) of Co- Principal Investigator (Co-PI) of co-onderzoeker (co-I) in verschillende ruimte-experimenten van “radioscience” in het kader van planetengeodesie en fysica van het inwendige van de aardse planeten.

Ze is lid van de Koninklijke Academie van België (Klasse der Wetenschappen) sinds 2010 en werd bekroond met diverse prijzen, waaronder de Descartes-prijs van de Europese Unie. Ze nam talrijke internationale verantwoordelijkheden op voorzittersniveau op zich, zoals President van de sectie “Geodesie” van de American Geophysical Union.

Ze is auteur van meer dan 415 publicaties, waaronder 150 publicaties met “referee”, en van meer dan 900 mondelinge of posterpresentaties (november 2014).

Contact :

Véronique Dehant : +32 2 3730266
Veronique.Dehant@oma.be

Jan Cuypers : +32 2 3730234
Jan.Cuypers@oma.be