Zon, Ruimte, STCE, en sangria!

Zon, Ruimte, STCE, en sangria!


logo van de 4de SSEAHet Solar-Terrestrial Centre of Excellence dat onderzoek rond zon, ruimte en aarde groepeert op de Belgische Space Pole zal deelnemen aan het 4e Symposium on Space Educational Activities (SSEA), een congres geleid door het Europese Ruimtevaartagentschap ESA dat in april georganiseerd zal worden door de Universitat Politecnica de Catalunya – BarcelonaTech in Barcelona. SSEA biedt een forum voor universiteitsstudenten, educatieve medewerkers, en andere jonge deskundigen om hun ervaringen voor te stellen en te bespreken omtrent het organiseren, leiden en/of deelnemen aan educationele activiteiten in verband met de ruimte.

Als sponsor van dit evenement zal het STCE haar educationele en outreach activiteiten voorstellen, met speciale aandacht voor de Space Weather Introductory Course (SWIC). Deze cursus maakt personeel, zowel militairen als burgers, dat adviezen rond ruimteweer moet uitsturen vertrouwd met de wetenschap achter het ruimteweer en met de diensten geleverd door ons ruimteweervoorspellingscentrum.

SSEA is een jaarlijks congres voor de jonge beloftes in the ruimtesector, komende vanuit de hele wereld. Iedereen van bachelor en master studenten, to post-docs en professoren is welkom om hun werk voor te stellen in vakgebieden die verband houden met de ruimte. Het congres focust op studenten, dus het presenteren van studentenprojecten wordt ten zeerste aangemoedigd. Merk ook op dat er verschillende beurzen beschikbaar zijn voor studenten.

Het symposium zal plaats vinden van 27 tot 29 April 2022 in Barcelona (Spanje). Na de uitbraak van de pandemie, is dit een langverwachte gelegenheid om in persoon bij te praten met collega’s. Vergezel het STCE en mis deze kans niet om je onderzoek voor te stellen in het geroemde Barcelona! Om de ervaring nog rijker te maken, worden ook interessante en culturele sociale activiteiten gepland.

We nodigen iedereen met interesse uit om een abstract in te dienen. De Call for Abstracts zal geopend blijven van 14 Juni tot 1 November 2021. Meer informatie op de website van de conferentie: https://sseasymposium.org/.

Het Organising Committee en het STCE staan klaar om je met veel enthousiasme in Barcelona te verwelkomen!