Véronique Dehant, buitenlands geassocieerd lid van de Académie des sciences van Parijs

Véronique Dehant, buitenlands geassocieerd lid van de Académie des sciences van Parijs


Véronique DehantDe Académie des sciences van Parijs heeft op 22 maart 2016 15 nieuwe buitenlandse geassocieerde leden benoemd. Prof. Véronique Dehant, wetenschapper aan de Koninklijke Sterrenwacht van België , is een van deze nieuwe leden.

Veronique Dehant is verantwoordelijk voor de operationele directie “Referentiesystemen en Planetologie”. Ze is ook Buitengewoon Hoogleraar aan de Université Catholique de Louvain. Ze was, of is, betrokken als Principal Investigator (PI), Co-Principal Investigator (Co-PI) of co-onderzoeker (co-I) in verschillende radioscience ruimte-experimenten in het kader van planetengeodesie en fysica van het inwendige van de aardse planeten. Ze werd ook bekroond met diverse prijzen, waaronder de Descartes-prijs van de Europese Unie in 2003 en is ook lid van de Academie royale de Belgique.

 De buitenlandse geassocieerde leden zijn gekozen tussen de meeste uitmuntende buitenlandse wetenschappers. De rol van deze leden, zoals beschreven is in de statuten van de Académie des sciences van Parijs, is bij te dragen aan “de internationale reputatie van de Academie”. De buitenlandse geassocieerde leden worden bovendien “gevraagd om de resultaten van hun onderzoek naar de Academie te communiceren en, als ze in Parijs zijn, bjj te dragen aan het vervullen van de missies van de Academie.”

 De nominatie van de leden zal plaatsvinden op dinsdag 20 juni 2017 om 15u. Op die dag zal Veronique Dehant haar wetenschapelijk werk voorstellen. De ceremonie zal live te volgen zijn via de sociale media van de Académie des sciences en in de loop van de daarop volgende dagen geüpload worden op haar website.